TAKE 5 is een collectief kunstenaars uit de omgeving van Meppel. Zij onderhouden hun vriendschapsband door het organiseren van van gezamenlijke exposities. Zij wegen de mogelijkheden op de weegschaal van inzichten en ervaring.


Hun werk vormt een dwarsdoorsnede van de hedendaagse schilderkunst: het hedendaagse realisme van Robert Terenstra, de expressionistische schilderijen van Zhongnai, de geabstraheerde schilderijen van Peter van der Veen, de conceptuele wereld van Mark van der Staay en de verscheidenheid in beeld en materiaal van Jan van Os.                                                                                       met de klok mee: Peter van

                                                                                                    der Veen, Jan van Os, Robert Terenstra,

                                                                                    Zhongnai, Mark van der Staay

TAKE 5 organiseert jaarlijks een aantal gezamenlijke exposities. Sinds 2008 exposeerden zij samen in Kasteel Noordeinde in Meppel, het ziekenhuis te Meppel, het Raadhuis van Hoogeveen, de Cultuurfabriek in Meppel, de kunstroute Grensloos kunst verkennen in de Wijk en in De Secretarie te Meppel. In 2015 wordt geëxposeerd in Museums Vledder en in Most (Tjechië). In samenwerking met het Drukkerij Museum wordt een grafiekmap uitgegeven en een tentoonstelling georganiseerd.


De kunstenaars staan open voor samenwerking en experiment. In december 2008 schilderden de kunstenaars E1.600,- voor de Voedselbank* bij elkaar. Zhongnai en Mark van der Staay delen een atelier in de voormalige Mackayschool in Meppel. Jan van Os en Mark van der Staay werkten een aantal keer samen of met andere kunstenaars samen onder de titel: ‘Clash of the painters’. De kunstenaars exposeren ook individueel. Zhongnai met name is een internationaal georiënteerd kunstenaar. Hij exposeert regelmatig in Portugal en China. Eind 2014 heeft hij een grote solo-expositie gehad in het ‘Today Art Museum’ in Peking.


* in samenwerking met Rob Kollen van Kunsthuis de Stijl, geschilderd zonder Peter van der Veen / met Machiel Sol

home.html
TAKE 5Take_5+_home.htmlTake_5+_home.htmlshapeimage_2_link_0shapeimage_2_link_1